Op het moment dat ik deze blog schrijf, hebben we net verkiezingen gehad. Zelden zo zinderend geweest. Welke kant gaan we op? Hoelang blijven we nog in deze lockdown? Wie gaan er regeren?

Wat een wonder dat we een stem hebben; dat jij en ik ook richting kunnen geven aan de koers van dit land. Misschien heb je dat met volle overtuiging gedaan, misschien met grote aarzeling. Ik zie het zo: mijn  stem is als een zaadje dat ik in geloof plant. Het kan uitgroeien tot een grote boom. Net zoals een mosterdzaadje. Onderschat jezelf niet. Jouw stem was én is belangrijk. Jij bent belangrijk.

Ik geloof dat God nog niet klaar is met Nederland. Dat er nog een mooie toekomst voor ons land en volk in het verschiet ligt. Je merkt het al: ik ben niet zo van de ‘doom en gloom’. Ik zie kansen! Ik geloof in de kracht van Gods Koninkrijk. ‘Uw Koninkrijk kome in Nederland, Heer!’ is mijn gebed. Daar wil ik aan meewerken, met alles wat in mij is. Ik geloof in de kracht van Zijn Liefde. Ik geloof in de kracht van het Woord. ‘Alle dingen zijn door het Woord geworden…’ zegt de apostel Johannes (Joh. 1:3). Het Woord maakt het verschil.  Mag het Woord je nog meer tot leven brengen?

Woorden doen ertoe. Leven en dood zijn in de macht van de tong (Spreuken 18:21). Ik geloof in de kracht van het gesproken én het geschreven woord. Daarom geven we boeken uit. Om jullie toe te rusten voor de komende tijd. Een tijd die niet gemakkelijk zal zijn. Een tijd waarin het nodig is om Gods stem én Gods plannen duidelijker dan ooit te verstaan. Om jezelf op te bouwen en gesterkt te worden in je geloof, om perspectief te gaan zien, om jouw persoonlijke relatie met Vader God verder te verdiepen.

Wij zijn 2021 vol enthousiasme gestart. Het wordt een bijzonder jaar. Er staan weer heel wat boeken op stapel. Begin januari hebben we ‘2021. Terug naar normaal?’ uitgegeven. Als je het nog niet hebt gelezen: koop het, lees het, geef het door! Echt een boek voor deze tijd over deze tijd. Binnenkort verschijnt ‘Schaamte en herstel van waardigheid’ van Dirk en Christa Lüling. Een geweldig boek over de destructieve rol die schaamte speelt in het leven van velen, én hoe je daar los van kunt komen. Een mustread voor pastoraat. Ook brengen we ‘De profetische strijder’ van Emma Stark uit. Een Ierse profetes die je uitdaagt om profetischer in het leven te staan, om een profetische doorbreker te zijn.

En zo kunnen we doorgaan. We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen en als je onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, meld je dan even aan op de homepage van onze website. Blessings!

Mede namens Peter Fransen,

Henk van Deutekom

Partner Great Life Publishing