De zomervakantie geeft nieuwe inspiratie en helpt om koers te bepalen. Dat heb ik afgelopen periode weer ervaren. Mijn vrouw en ik zijn echte Francofielen. Wij reizen al 20 jaar elke zomer af naar het zuiden. Hoe zuidelijker hoe beter. Sous Valence, ca commence. Dit jaar was het niet anders. Ondanks de dreiging van een lockdown mengden we ons half juli in het vakantieverkeer op de route du soleil. Eerste stop in de prachtige stad Metz in Noord-Frankrijk voor een kort verblijf. En daar gebeurde het. Een ontmoeting die belangrijk zou zijn voor mij persoonlijk én voor Great Life Publishing.

Adelaide, zo heette ze. We kwamen haar tegen in een patisserie. Ze vertelde in gebrekkig Duits dat ze uit Albanië kwam en die dag 20 jaar geworden was. Ze was in gezelschap van een zoontje van krap één jaar. Leonard heette hij. Mooie naam. We besloten Adelaide te trakteren en bleven een uurtje samen koffiedrinken. Ze vertelde dat ze een verblijfsvergunning had aangevraagd. Haar ouders wilden haar niet meer zien, ongewenst zwanger. We ervoeren het verdriet over de eenzaamheid en gebroken relaties. Wat een voorrecht dat we op dat moment even vader en moeder voor haar konden zijn en Vader God daarbij konden betrekken. Op onze terugreis twee weken later hebben we Adelaide opnieuw opgezocht. Weer tranen en dikke hugs. Mooie momenten. We houden contact.

Het Vaderhart van God moet verder, de landsgrenzen over. Dat realiseerde ik me nog sterker dan voorheen, na de ontmoeting met Adelaide. Nog zoveel mensen hebben volstrekt geen idee dat God een persoonlijke, warmhartige Vader is, vol van genade én waarheid. Wat mij betreft komt daar verandering in. Henk Bruggeman, één van de schrijvers uit onze stal, spreekt en schrijft al 15 jaar nergens anders over. Zijn eerste boek ‘Leven vanuit zoonschap’ is inmiddels in 5 talen vertaald. Ook in het Albanees! Ik heb Adelaide inmiddels een exemplaar gestuurd. Ben benieuwd hoe God daar doorheen werkt.

En Frankrijk? De ontdekking van het Vaderhart willen we ook heel graag met de Fransen delen. Ook zij hebben het hard nodig. Daarom hebben we na de vakantie besloten om te gaan werken aan een Franse vertaling van ‘Leven vanuit zoonschap’. Dat past ook in onze policy om de activiteiten van onze uitgeverij niet te beperken tot Nederland. We willen doen wat nodig is om mensen te helpen te ontdekken wie God écht is. En daar passen geen grenzen bij.

Wil je meer ontdekken over het karakter van Vader God? En hoe je een hele persoonlijke warme band kunt opbouwen met Hem? Lees dan eens de boeken van Henk Bruggeman. Echt een openbaring. Binnenkort komt ‘Dichter bij de Vader’ uit. Dat is het vervolg op ‘Leven vanuit zoonschap’ en helpt je om dichter bij Vader God te komen. Hem dieper van hart tot hart te leren kennen. Wat is er mooier dan dat? Maar het gaat nog verder. We hebben ook andere boeken over het Vaderhart van God. Kijk eens op onze website! Er valt nog zoveel te ontdekken.

Henk van Deutekom/partner GLP

September 2020